Muinaistekniikka?

"Muinaistekniikassa perehdytään esihistoriallisiin ja historiallisiin käsityömenetelmiin kuten perinteisiin puutöihin, taontaan, vanhoihin metallivalutekniikoihin, perinteisiin tekstiilitekniikoihin sekä esinekulttuuriin.

Koulutuksessa korostuu kulttuurihistorian ja käsityöperinteiden ymmärtäminen sekä opitun soveltaminen nykyajan käsityöläisyyteen ja muuhun elinkeinotoimintaan. Koulutuksessa hyödynnetään muun muassa arkeologian, kansantieteen ja historiantutkimuksen tarjoamaa tietoa."

(Mynämäen Käsi- ja taideteollinen, 2016, lainattu teksti)

That said, alaa opiskelevana käsityöläisenä soisin että uudistuneessa blogissani saisin yhdistettyä sujuvasti sekä opiskelut että työt - että onnistuisin tuomaan paremmin/enemmän esille sitä mitä alalla, muinaistekniikalla, on tarjottavana! Meihin (sekä uusiin että vanhoihin opiskelijoihin) voi tulla tutustumaan vaikka Turun keskiaikamarkkinoilla, saa tulla moikkaamaan ^_^/

Mitä muinaistekniikka on sitten tarjonnut mulle? Hah, en pystyis ikipäivänä tiivistämään sitä muutamaan lauseeseen - mut jos heitetään semmonen yleispätevä linjaus siitä miten löysin sen kautta oman tapani olla ja elää, harrastaa ja tehdä työtä (köh, kokematta työtä työksi vaan rakkaaksi harrastukseksi), ollaan aika lähellä ja asian ytimessä. Ja vaikka oma käsityömaailma on aika rajoittunut verrattuna siihen mitä muinaistekniikalla ois tarjottavana, ni pointti ei olekaan olla mestari kaikessa vaan löytää sieltä se oma pieni tie jota kulkea rinta (enemmän tai vähemmän) rottingilla.

Aurinkoiset kesäterveiset yhdeltä muten löytäneeltä ^_^/

Obs: huomioithan että tämä ei edusta koulua tai mitään muitakaan muinaistekniikan tahoja millään tavalla - eikä edes opiskelijoita, vaan onpahan vain erään muten löytäneen opiskelijan väylä jakaa mietteitä! Kiitos mielenkiinnostasi ^_^/

No comments: